Son Haberler |

4 Ağustos 2013 Pazar

Polisten yasa dışı örgüte suçüstü!

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Polis yasadışı örgütü kıskıvrak yakaladı: Müzeye giden çocuklar!

Polis, Antakya Arkeoloji Müzesi'ne yürüyen çocuklara, ceza kesileceği uyarısında bulundu. Sebep 'Balıkçıları çiz' marşının ideolojik olması ve çocukların 'Gösteri ve Yürüyüş Yasasına muhalefet' etmesi!

Yurt muhabiri Coşkun Sönmez'in haberine göre, Hatay'da düzenlenen Çocuk Yaz Kampı'na katılan çocuklar, dünyanın sayılı mozaik müzelerinden biri Antakya Arkeoloji Müzesi'ni gezmek için yola çıktı. Halkevi Derneği binasından yürümeye başlayan çocukların yolu, güvenlik şube polisleri tarafından kesildi. 

Öğretmen ve çocuklara, Halkevi Başkanı Eylem Mansuroğlu'na, çocukların üzerinde “Çapulcuyuz biz, Hatay Halkevi Yaz Okulu” yazan tişörtleri işaret eden polis, yürüyüşlerinin “2911 sayılı yasaya göre suç olduğunu” söyledi ve ceza kesileceği uyarısında bulundu!

Polis, “Saray Caddesi'nden, Arkeoloji Müzesi'ne kadar yürüyerek yaya trafiğini engellemek”, “Gösteri ve Yürüyüş Yasasına muhalefet” ve “Balıkçıları çiz” adlı şarkının ideolojik bir marş olmasından kaynaklı cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes