Son Haberler |

11 Aralık 2016 Pazar

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Adıyaman'da, İstanbul'daki terör saldırısına tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi.

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Adıyaman Lisesi önünde başlayan yürüyüşe, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, sivil toplum kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve kadınlar katıldı.

Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Demokrasi Parkı önünde gıyabi cenaze namazı kılındı. Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, dua okudu.

Adıyaman Sivil Toplum Platformu adına konuşan Memur-Sen Adıyaman İl Başkanı Ali Deniz, terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bu saldırılarla Türkiye'de kaos ve huzursuzluk ortamı oluşturmaya çalışıldığını ifade eden Deniz, şöyle konuştu:

"Dünyanın şer ittifakı emperyalistler can evimizden vurdu bizi. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Biz buradayız ey gafiller, biz dün olduğu gibi yine meydanlardayız, gelin bombalarınızı patlatın, gelin, herbirimiz bu millet için bu vatan için defaten ölmek için hazırız. Tasmalarınızın ucundan tutan soysuz sahiplerinize deyin ki, bu milleti yıldıramazsınız, bu millet büyük Türkiye'yi kuracak, bu millet geleceğine sahip çıkacak."

Adıyaman'ın kendisine yakışanı yaptığını vurgulayan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Terör şebekelerini yönlendiren bütün güçlere "kahrolacaksın" diyen Erin, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'dan sonra bir ay boyunca devam eden ve Türkiye'nin dört bir tarafında teröre ve terörün iş birlikçilerine ve onları kumanda eden, ellerinde tutan güçlerin tamamına Türk milleti Kürt, Türk, Alevi ve Sünnisi ile gerekli cevabı vermiştir. O günlerde yine şunu ifade etmiştik. Bu saldırılar devam edecek. Milletimiz biraz daha bedel ödemeye devam edecek. Çünkü biz doğru istikametteyiz. Yeryüzüne kanı, gözyaşını ve zulmü her tarafa yaymaya çalışanlara karşı yükselen gür bir ses var. Zulüm nereden gelirse gelsin bu millet geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da bu zalimlerin karşısında dimdik durmaya devam edecek."

Milletin birliği ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını belirten Erin, zerre kadar teröre karşı geri adım atılmayacağını kaydetti.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise terör örgütünü destekleyen devletleri de bildiklerini, bu terörün dönüp onları da vuracağını söyledi.

"Terörün dostu olmaz" diyen Kutlu, "Terör, darmadağın olacaktır. Kendilerini büyük gören devletler Allah'ın ve milletin gücü karşısında gerçek acıyı tadacaklardır. Hesap soracağız. Paşalarından da hesap soracağız." ifadelerini kullandı.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes